Just Smile i gotuj w chłodne wieczory
Niższe temperatury i wilgotne powietrze nie wpływają korzystnie na kondycję naszego organizmu. Jesienią i zimą jesteśmy bardziej narażeni na przeziębienia, warto więc pamiętać o wzmacnianiu układu immunologicznego. Najlepiej robić to regularnie i w naturalny sposób, spożywając sezonowe warzywa. Zwierają one cenne witaminy i minerały, których skład podnosi naszą odporność. Smile zaprasza do świata pysznych i rozgrzewających potraw i pokazuje jak łączyć przyjemne z pożytecznym!
Jesienno-zimowa aura mało kogo zachęca do wychodzenia z domu. Wolimy spędzać czas pod kocem, pijąc gorącą herbatę i oglądając ulubione seriale. Jak przetrwać do wiosny? Najlepiej w dobrej kondycji i w pełnym zdrowiu! Jak to zrobić? Zdecydowanie dbając o zbilansowaną i pełnowartościową dietę. To co jemy jest niezwykle ważne. Z wysokiej jakości pożywienia czerpiemy bowiem siłę, witalność i dobre samopoczucie. Lokalne, sezonowe warzywa dostarczają nam niezliczonej ilości cennych witamin i minerałów, a te z kolei pomagają przetrwać nieprzyjemne mrozy w dobrym zdrowiu.
Do przygotowania ciekawych i rozgrzewających potraw wbrew pozorom nie trzeba wiele. Kilka składników, szczypta inspiracji i podstawowe sprzęty kuchenne, takie jak patelnia, garnek czy szybkowar. Ten ostatni produkt sprawdzi się świetnie u wszystkich niecierpliwych kucharzy, zabieganych mam czy studentów żyjących w ciągłym pośpiechu. Wielofunkcyjny 7L garnek ciśnieniowy MGS-07 pozwala skrócić czas gotowania nawet o 70% i zmniejszyć zużycie energii do 50%.
Śniadania z dżemami Łowicz
Kilka minut – tyle wystarczy, żeby przygotować pyszne śniadanie, które eksperci zgodnie uważają za najważniejszy posiłek dnia. Nie ma co szukać wymówek! Lepiej poszukać prostych i pożywnych przepisów. Zbożowy rogalik albo owsianka z dżemem Łowicz 100% z owoców da nam 100% satysfakcji i nastroi pozytywnie na cały dzień!
Wszyscy kochamy proste śniadania, które nie dosyć, że są pyszne, to jeszcze nie trzeba wiele czasu, by je przygotować. Czy można zacząć dzień lepiej niż od naleśników lub rogalików? Podane z dżemem Łowicz 100% z owoców, będą smakować całej rodzinie!
Sposoby na naturalne poranki
Śniadanie powinno być wartościowe, różnorodne i pyszne – jak tego dokonać? Wystarczy tylko odrobina kreatywności i nieco planowania, by codzienne poranne posiłki nie miały sobie równych. A z płatkami Lubella możliwości jest nieskończenie wiele! Dlatego przygotowaliśmy garść inspiracji na śniadaniowe zbożowe pyszności. Bo Lubella zna się na zbożach jak nikt inny!
Z czym kojarzy Ci się śniadanie? Z niespiesznym relaksem, radością w gronie najbliższych czy porywaną kanapką zaraz przed wybiegnięciem z domu? Niezależnie od tego, którym typem „porannym” jesteś, w płatkach śniadaniowych Lubella każdy odnajdzie coś dla siebie.
Dla rozgrzewających poranków
Gdy za oknem temperatura spada i zanosi się na deszcz, nie ma nic lepszego niż ciepły posiłek po przebudzeniu. Doda on nam nie tylko sił, ale również przyjemnie rozgrzeje i przygotuje do stawienia czoła kapryśnej pogodzie. Ważne, aby było to coś, co chętnie zjemy i szybko przygotujemy. Jeśli szukamy urozmaicenia, warto wypróbować płatki Lubella Corn Flakes Pełne Ziarno i połączyć je z ulubionym porannym posiłkiem! Dodać je do omleta, prażonych jabłek z cynamonem albo posypać nimi tosty z awokado. To szybki przepis na pyszne i pełnowartościowe śniadanie. Za sprawą mąki kukurydzianej z pełnego przemiału i otrębów są idealnym źródłem cennych składników odżywczych, takich jak: fosfor, mangan i magnez oraz błonnik.