Mocne orzeźwienie
Nowe, ręcznie produkowane, Karmelki Miętowe Extra Strong 105 g z Wawelu to idealny wybór dla tych, którzy uwielbiają mocno miętowe smaki i szukają smacznego sposobu na orzeźwienie. To słodka chwila, która przynosi przyjemny powiew świeżości, gdziekolwiek jesteś.
Miętowe Extra Strong to kolejny już smak w rodzinie kultowych karmelków z Wawelu, wśród których znajdziemy: Kukułki, Raczki, Fistaszkowe, Miętowe oraz musujące X - Plode.
Nowe Karmelki Miętowe Extra Strong 105 g to cukierki stworzone z myślą o tych, którzy lubią mieć orzeźwienie zawsze pod ręką – w pracy, w podróży, na spacerze czy podczas codziennych obowiązków. Każdy cukierek to doskonałe połączenie mentolu i intensywnej mięty, które natychmiast odświeżają i pozostawiają w ustach przyjemny, chłodny posmak. Twarde, nienadziewane karmelki nie tylko zaskakują pysznym smakiem, ale też cieszą oko dzięki charakterystycznym paseczkom, które nadają im wyjątkowego charakteru i nawiązują do wieloletniej tradycji związanej z ręczną produkcją tych wyjątkowych słodyczy.
Maraton filmowy z Łapsami
Jesienne, długie wieczory to doskonały powód, by spotkać się z przyjaciółmi w domowym zaciszu i zorganizować maraton filmowy lub nadrobić serialowe zaległości. Oczywiście najlepiej z czymś smacznym pod ręką! Marka Łapsy ma świetną wiadomość dla wszystkich smakoszy chrupiących przekąsek, którzy doskonale wiedzą, czego nie może zabraknąć podczas wielogodzinnego seansu. Już teraz do paczki Łapserdaków dołącza duża paka gotowego popcornu solonego, którego smak sprawi, że poczujecie się jak w prawdziwym kinie! Kto dołącza?
Wieczór filmowy w towarzystwie najlepszych przyjaciół oraz ulubionych bohaterów. Brzmi dobrze. Ale wieczór z Łapsami, brzmi jeszcze lepiej! Popcorn solony to obok innych Łapsowych propozycji przekąska obowiązkowa, zwłaszcza podczas maratonu filmowego. Z wielką michą popcornu na kolanach, możecie na nowo łapać wspólnie spędzane chwile.
O przekąskach dla dzieci
Chrupiące, soczyste, słone, ciągnące, zdrowe, tłuste. To tylko kilka cech produktów, które mogą być przekąskami. W świecie nauki sprawa podjadania przekąsek jest nadal dyskutowana i wielowątkowa. O tym czy są zdrowe czy nie często decyduje definicja podjadania i rodzaj przekąski. Najbardziej klasyczną definicją i kojarzącą się ze słowem „podjadanie” jest jedzenie produktów spożywczych pomiędzy głównymi posiłkami, za które uznaje się śniadanie, obiad i kolację. A przekąski kojarzone są najczęściej z produktami tłustymi, słonymi lub z wysoką zawartością cukrów prostych.
Podjadają dzieci i dorośli, z tym że w przypadku najmłodszych to rodzice decydują o rodzaju i dostępności przekąsek dla dzieci. Z krajowych badań nad sposobem żywienia i stanem odżywienia populacji prowadzonych przez Narodowy Instytut Zdrowia Publicznego PZH opublikowanych w 2021 r. wynika, że w grupie dzieci starszych i młodzieży większość (bo ponad 60%) podjada między głównymi posiłkami.



Kuchnia