Zdrowy Białystok

Środa, 17 07 15:34

Ostatnia modyfikacja:środa, 17 07 2019

Nie ma grilla bez Mosso

Poniedziałek, 24 czerwiec 2019 20:07

Materiały Mosso 1W powietrzu czuć już lato, a to nic innego, jak początek sezonu grillowego. Długie wieczory w towarzystwie przyjaciół i oczywiście niebanalnych potraw z grilla. Masz ochotę w tym roku zapewnić znajomym prawdziwą ucztę smaków? Mamy dla Ciebie propozycje, które z pewnością spotkają się z uznaniem gości.
Kanapka z grillowanym boczkiem
Nie ma nic tak prostego, a zarazem lubianego przez wszystkich jak kanapka. A co gdyby ją wpleść w menu grillowe? Przygotowanie tej potrawy nie zajmie Ci więcej niż pół godziny. Zacznij od przygotowania warzyw i dodatków, takich jak papryka, sałata, rukola, ser żółty (ostateczny wybór należy do Ciebie). Następnie przejdź do grillowania boczku, tak aby  z obu stron uzyskał piękny złoty kolor. W międzyczasie podpiekaj delikatnie kromki chleba. Złóż wszystkie składniki w wyborną kanapkę i dodaj ulubiony sos – strzałem w dziesiątkę będzie Sos Burgerowy od Mosso z dużą zawartością ogórka konserwowego.

Czytaj więcej: Nie ma grilla bez Mosso

Pomysł na zdrowy obiad

Poniedziałek, 17 czerwiec 2019 12:04

zdrowy obiadGotowanie na parze to trend nieustępujący z naszych jadłospisów. Cenimy jego funkcjonalność – dzięki przygotowywaniu potraw w ten sposób, produkty takie jak warzywa czy mięso tracą zdecydowanie mniej wartości odżywczych w porównaniu do tych gotowanych w wodzie czy smażonych na rozgrzanym oleju.

Posypując dania na parze orzechami lub pestkami wzbogacamy je o dodatkowe witaminy i minerały. To także sposób na kuchnię w stylu fit, dlatego zachęcamy do wypróbowania jednego z naszych przepisów. Sprawdź, który najbardziej przypadnie Ci do gustu i chwyć po bambusowy koszyczek!

Czytaj więcej: Pomysł na zdrowy obiad

Certyfikowany produkt - co to znaczy

Wtorek, 04 czerwiec 2019 10:52

Jak uzyskać pewność, że dany produkt spożywczy zawiera tylko naturalne składniki, a jego włączenie do diety będzie wspierało prawidłowe funkcjonowanie organizmu? Oprócz czytania etykiet i listy składników, warto rozglądać się za dodatkowym oznaczeniem na opakowaniu, np. certyfikatem, takim jak znak Certyfikowany Produkt (CP), który przyznawany jest tylko tym wyrobom owocowo-warzywnym, np. sokom, nektarom, musom i smoothies, które są produkowane bez dodatku cukrów, słodzików, sztucznych aromatów i konserwantów. Co jeszcze gwarantuje konsumentom oznaczenie w ramach Systemu Jakości Certyfikowany Produkt (CP)?
Zbilansowana dieta odgrywa znaczącą rolę w zakresie prawidłowego funkcjonowania organizmu, czego coraz większa część Polaków jest świadoma. 80% matek jest słusznie przekonanych, że odżywianie powinno bazować na codziennym spożywaniu warzyw, owoców i ich przetworów, takich jak np. soki. Zgodnie z zaleceniami Instytutu Żywości i Żywienia (IŻŻ) powinniśmy spożywać ich dziennie minimum 400 gramów w 5 porcjach. Jak pokazują wyniki badań, Polacy chcą się zdrowo odżywiać, gdyż już 54% konsumentów w naszym kraju w pierwszej kolejności poszukuje produktów o prozdrowotnych właściwościach, zgodnych z zasadami zbilansowanej diety.

Czytaj więcej: Certyfikowany produkt - co to znaczy

Szybki kontakt

  • Adres: ul. Bema 11, lok. 80, II piętro
    15-369 Białystok
  • Tel: 85 745 42 72
Jesteś tutaj: Strona główna Kuchnia