Serek z krówką – poznaj historię kultowego produktu marki Rolmlecz
Czy istnieje przekąska zdrowa, naturalna i smaczna? Deser, który kochają zarówno dzieci, jak i dorośli? Do takich produktów należy serek homogenizowany marki Rolmlecz. Polacy doceniają wyjątkowy smak kultowego „serka z krówką” i nieprzerwanie zapraszają go do swoich domów już od 46 lat. Poznajcie jego historię…
Kultowy „serek z krówką”
Marka Rolmlecz jest obecna na polskim rynku od lat 80-tych XX wieku. Najbardziej rozpoznawalnym produktem jest waniliowy serek homogenizowany, nazywany przez konsumentów „serkiem z krówką”. To właśnie ona wzbudza ogromną sympatię, a jej wizerunek jest nierozerwalnie związany z marką od 1974 roku. Od tamtej pory opakowanie przechodziło jedynie subtelne modyfikacje szaty graficznej, pozostając niemal niezmienione po dziś dzień. Kolorystyka oraz układ poszczególnych elementów dają serkowi rozpoznawalność.
Czytaj więcej: Serek z krówką – poznaj historię kultowego produktu marki Rolmlecz
Łapsy paluszki
Do zgranej paczki Łapserdaków dołączyła absolutna nowość – pyszne Łapsowe paluszki z dodatkiem soli. Idealne na lato, jako delikatna w smaku przekąska. Te ponadczasowe solone paluszki łączą wszystkie pokolenia smakowitym chrupaniem. Dla dorosłych są wspomnieniem dzieciństwa, a dla najmłodszych domowników stanowią atrakcyjną alternatywę dla popularnych słonych przekąsek. Wystarczy tylko wsadzić je do torebki lub plecaka i cieszyć się nimi przy każdej okazji.
Łapsy paluszki to gwarancja tradycyjnego smaku wspartego składnikami najwyższej jakości. Nie zawierają oleju palmowego, a do ich produkcji użyto mąki tylko od sprawdzonych polskich dostawców. Łapsowe paluszki cieszą wszystkich członków rodziny pięknym złocistym kolorem, idealną kruchością oraz precyzyjnie dobraną ilością soli.
Smaczne sposoby na pieczonego łososia
Łososiowi nie można odmówić – przede wszystkim tego, że jest niezwykle piękną rybą, ale i bardzo smaczną. Dobrze doprawiony i upieczony łosoś jest wygodną bazą do wszelkich szybkich przekąsek i dań. W obliczu nadchodzącego lata, to też okazja, aby po okresie domowej izolacji wrócić do nieco zdrowszych posiłków, które nie będą czasochłonne, a pozostaną pyszne.
Łosoś to jedna z tych ryb, które można przygotować stosunkowo łatwo, zapewniając sobie i rodzinie wartościowy i smaczny posiłek. Szczególnie warty uwagi jest pieczony łosoś, który po odpowiednim marynowaniu i wolnemu pieczeniu zyskuje niezwykle delikatną strukturę mięsa i zachowuje swoją charakterystyczną soczystość. Właściwy proces obróbki cieplnej ułatwia także wydobycie i podkreślenie aromatu ryby.