Gotuj z Roleskim
Jesteśmy na półmetku tegorocznych wakacji. Pogoda sprzyja grillowaniu, a Roleski posiada w swojej ofercie sosy, które idealnie komponują się z daniami z rusztu, jak i kolorowymi sałatkami. W tym sezonie na stołach królują sosy dedykowane, jak na przykład Sos do Karkówki i Żeberek oraz Sos do Steków i Burgerów od Roleski, które podkręcą smak mięsa. Podczas grilla nie może również zabraknąć klasyków z oferty Roleski, takich jak ketchup czy sos musztardowo-miodowy. Bestsellerem tego roku są sosy z linii Street Food, w której znajdują się między innymi Sos Ogórkowy, Sos do Hot-Dogów i Parówek czy dwa rodzaje Sosów do Frytek, które uzupełnią smak pieczonych ziemniaków. Ślinka cieknie od samego czytania. Warto więc zapoznać się z przepisami, które urozmaicą naszą grillową biesiadę.
Grillowane szaszłyki z krewetkami z dodatkiem sosu Carolina Reaper od Roleski
Szaszłyki to prosty i smaczny sposób na próbowanie przeróżnych połączeń warzyw, mięs oraz warzyw. Danie to najczęściej składa się z drobiu, karkówki lub ryby nabitej na szpikulec w towarzystwie dodatków. Jeżeli jednak chcemy poczuć się jak prawdziwi mistrzowie grillowania, warto wypróbować przepis na grillowane szaszłyki z krewetkami, warzywami i ananasem z dodatkiem sosu z linii bardzo ostrych Carolina Reaper. To niecodzienne połączenie na pewno pokochają wszyscy fani orientalnie ostrych smaków!
Czy w letnie dni może być coś lepszego niż posiłki na świeżym powietrzu? Sezon grillowy trwa w najlepsze, więc w towarzystwie pięknej pogody możemy upiec na grillu wszystko to, na co mamy ochotę. Naszą propozycją na taki obiad są szaszłyki z krewetek i warzyw z dodatkiem ananasa i sosu Carolina Reaper. To danie rodem z Azji, gdzie królują niecodzienne połączenia smaków słodkich z ostrymi. Papryczka Carolina Reaper to prawdziwy żniwiarz ostrości, a sos o tej samej nazwie od Roleski trzykrotnie przebija ostrość jednego z najpopularniejszych ostrych sosów - Trinidad Scorpion. Sos Carolina Reaper z linii sosów bardzo ostrych nie zawiera glutenu, konserwantów oraz GMO. Sos doskonale dopełnia nie tylko więc grillowe potrawy, ale również świetnie sprawdza się jako piekielnie ostry dodatek do szarpanej wołowiny lub burgera. Spróbujcie, a pokochacie.
Czytaj więcej: Grillowane szaszłyki z krewetkami z dodatkiem sosu Carolina Reaper od Roleski
Ananas faszerowany pikantnym ryżem z sosem Habanero Roleski
Ananas to nie tylko wspaniała baza pod wszelkiego rodzaju koktajle i smoothie. Idealnie współgra również z daniami wytrawnymi oraz z tymi na słodko, doskonale wpisując się w kuchnię orientalną, wszelkiego rodzaju sałatki i pizzę. Naszym faworytem jest ananas faszerowany pikantnym ryżem, wzbogacony o ostry sos Habanero Roleski. Ten palący podniebienie dodatek nie tylko pobudzi zmysły, ale także doskonale połączy się ze słodyczą tropikalnego owocu.
Sos Habanero z linii sosów bardzo ostrych Roleski to idealne wzbogacenie dań kuchni orientalnej, w której królują potrawy przepełnione pikantnością. Jest on klasycznym sosem BBQ wzmocnionym ostrą, suszoną papryką habanero. To jedna z najpopularniejszych papryczek stosowanych w przepisach pochodzących z różnych zakątków świata. Choć sos najczęściej dodawany jest do dań wędzonych, z grilla oraz stosowany jako marynata do czerwonego mięsa, sprawdza się on również w nietypowych połączeniach. Jednym z nich jest ananas faszerowany pikantnym ryżem, wzbogacony sosem Habanero Roleski. Charakterystyczna kombinacja egzotycznego owocu, ryżu i sosu wywołuje zdrowe uczucie sytości, jednocześnie intensywnie pobudzając kubki smakowe swoją pikantną słodyczą.
Czytaj więcej: Ananas faszerowany pikantnym ryżem z sosem Habanero Roleski