Ananas faszerowany pikantnym ryżem z sosem Habanero Roleski
Ananas to nie tylko wspaniała baza pod wszelkiego rodzaju koktajle i smoothie. Idealnie współgra również z daniami wytrawnymi oraz z tymi na słodko, doskonale wpisując się w kuchnię orientalną, wszelkiego rodzaju sałatki i pizzę. Naszym faworytem jest ananas faszerowany pikantnym ryżem, wzbogacony o ostry sos Habanero Roleski. Ten palący podniebienie dodatek nie tylko pobudzi zmysły, ale także doskonale połączy się ze słodyczą tropikalnego owocu.
Sos Habanero z linii sosów bardzo ostrych Roleski to idealne wzbogacenie dań kuchni orientalnej, w której królują potrawy przepełnione pikantnością. Jest on klasycznym sosem BBQ wzmocnionym ostrą, suszoną papryką habanero. To jedna z najpopularniejszych papryczek stosowanych w przepisach pochodzących z różnych zakątków świata. Choć sos najczęściej dodawany jest do dań wędzonych, z grilla oraz stosowany jako marynata do czerwonego mięsa, sprawdza się on również w nietypowych połączeniach. Jednym z nich jest ananas faszerowany pikantnym ryżem, wzbogacony sosem Habanero Roleski. Charakterystyczna kombinacja egzotycznego owocu, ryżu i sosu wywołuje zdrowe uczucie sytości, jednocześnie intensywnie pobudzając kubki smakowe swoją pikantną słodyczą.
Czytaj więcej: Ananas faszerowany pikantnym ryżem z sosem Habanero Roleski
Piekielne trio od Roleski
Dla fanów ostrych doznań kulinarnych firma Roleski stworzyła specjalny zestaw sosów bardzo ostrych. W jego skład wchodzą trzy ogniste sosy z dodatkiem wyjątkowych papryczek – ghost pepper, carolina reaper oraz habanero.
Mieszkańcy Azji czy Ameryki Południowej nie wyobrażają sobie kuchni bez ostrych dodatków. Rosnąca liczba osób, które uwielbiają dania wywodzące się z tych rejonów sprawiła, że świat oszalał na punkcie pikantnych przypraw i sosów. Używamy ich dla smaku, nie tylko podczas zmagań kulinarnych, ale także przy okazji testów ostrości. Dlaczego pikantne jedzenie cieszy się popularnością? Uczucie palenia w ustach z czasem zaczyna zmieniać się w przyjemność, ponieważ nasz mózg na sygnały związane z pieczeniem i bólem reaguje uwalnianiem naturalnych środków przeciwbólowych, czyli endorfin. Firma Roleski posiada w swojej ofercie sosy bardzo ostre, dzięki którym poczujemy się tak, jak podczas prawdziwej meksykańskiej lub tajskiej uczty.
Serek z krówką – poznaj historię kultowego produktu marki Rolmlecz
Czy istnieje przekąska zdrowa, naturalna i smaczna? Deser, który kochają zarówno dzieci, jak i dorośli? Do takich produktów należy serek homogenizowany marki Rolmlecz. Polacy doceniają wyjątkowy smak kultowego „serka z krówką” i nieprzerwanie zapraszają go do swoich domów już od 46 lat. Poznajcie jego historię…
Kultowy „serek z krówką”
Marka Rolmlecz jest obecna na polskim rynku od lat 80-tych XX wieku. Najbardziej rozpoznawalnym produktem jest waniliowy serek homogenizowany, nazywany przez konsumentów „serkiem z krówką”. To właśnie ona wzbudza ogromną sympatię, a jej wizerunek jest nierozerwalnie związany z marką od 1974 roku. Od tamtej pory opakowanie przechodziło jedynie subtelne modyfikacje szaty graficznej, pozostając niemal niezmienione po dziś dzień. Kolorystyka oraz układ poszczególnych elementów dają serkowi rozpoznawalność.
Czytaj więcej: Serek z krówką – poznaj historię kultowego produktu marki Rolmlecz