Smaczne sposoby na pieczonego łososia
Łososiowi nie można odmówić – przede wszystkim tego, że jest niezwykle piękną rybą, ale i bardzo smaczną. Dobrze doprawiony i upieczony łosoś jest wygodną bazą do wszelkich szybkich przekąsek i dań. W obliczu nadchodzącego lata, to też okazja, aby po okresie domowej izolacji wrócić do nieco zdrowszych posiłków, które nie będą czasochłonne, a pozostaną pyszne.
Łosoś to jedna z tych ryb, które można przygotować stosunkowo łatwo, zapewniając sobie i rodzinie wartościowy i smaczny posiłek. Szczególnie warty uwagi jest pieczony łosoś, który po odpowiednim marynowaniu i wolnemu pieczeniu zyskuje niezwykle delikatną strukturę mięsa i zachowuje swoją charakterystyczną soczystość. Właściwy proces obróbki cieplnej ułatwia także wydobycie i podkreślenie aromatu ryby.
Posiłek w biegu, czyli przekąski na powrót do pracy
Brak czasu to prawdziwa zmora osób chcących zdrowo się odżywiać. Znów nie masz czasu przygotować posiłku? W takim razie koniecznie zabierz ze sobą zdrową przekąskę. Najlepszym rozwiązaniem będzie produkt łatwy do przetransportowania, wygodny do zjedzenia i nie wymagający długiego przygotowania.
Czy wiesz, że pracownicy, którzy nie robią przerwy na posiłek lub przekąskę są mniej wydajni? Statystyki są jednoznaczne: 68 proc. Polaków nie ma czasu na zjedzenie głównego posiłku w pracy, niemal co druga osoba (39,7 proc.) żywi się jedynie kanapkami, a co dziesiąta w pracy nie je nic – wynika z badania zrealizowanego przez Instytut Badania Opinii Publicznej Homo Homini. Jakie są przyczyny takiego stanu? W ankiecie dotyczącej tego zagadnienia 28,6% zapytanych Polaków odpowiedziało, że nie jedzą, ponieważ nie mają na to czasu, 18,3% twierdzi, że nie czuje głodu, zaś 12,3% poddaje się presji otoczenia i deklaruje, że nic nie je, ponieważ inni też tego nie robią. Takie przyzwyczajenia mają fatalny wpływ nie tylko na nasze zdrowie i codzienne samopoczucie, ale również… na nasze wyniki w pracy. Dlatego też, aby nie zaszkodzić sobie podwójnie, warto wprowadzić w życie kilka sugestii żywieniowych od Jamesa Colliera, Head of Nutrition z Huel.
Czytaj więcej: Posiłek w biegu, czyli przekąski na powrót do pracy
Letnie przyjemności z Crunlight
Za oknami prawie lato. Spragnieni przebywania na świeżym powietrzu, spotkań z przyjaciółmi i czystej beztroski, staramy się umilać sobie czas tak, jak tylko jest to obecnie możliwe. Crunlight ma idealną propozycję, która uprzyjemni ten okres – to nowa słomka ptysiowa o smaku szarlotki, pierwsza taka na rynku. Kusząco słodka, aromatycznie przyprawiona, przyjemnie chrupiąca. Stworzona, by sięgnąć po nią w każdej chwili, gdy najdzie ochota na niebanalne słodkości! Crunlight – przekąski takie, jak Ty!
Ploteczki z przyjaciółkami, chwila przerwy od obowiązków i opieki nad dzieciakami, czy wypoczynek w domowym zaciszu? A może po prostu jeden z tych dni, kiedy mamy ochotę na aromatyczną herbatę, dobrą książkę i coś słodkiego? Crunlight doskonale rozumie kobiecą naturę i proponuje przekąski idealnie do nich dostosowane.
Słomka ptysiowa to kultowy smakołyk, który sprawdza się w każdych okolicznościach. Złocista, słodka, delikatna – trudno oprzeć się pokusie spróbowania przynajmniej jednej. I na jednej na pewno się nie skończy, bo kto nie lubi tak delikatnych słodkości?! Kruche i rozkosznie chrupiące słomki ptysiowe to kobiecy deser i niezawodny sposób na szybką przekąskę, poprawę humoru, czy małe co nieco do kawy.