Zdrowy Białystok

Wtorek, 26 10 16:50

Ostatnia modyfikacja:wtorek, 26 10 2021

Serek z krówką – poznaj historię kultowego produktu marki Rolmlecz

Środa, 29 lipiec 2020 12:53

serekzkrowkaCzy istnieje przekąska zdrowa, naturalna i smaczna? Deser, który kochają zarówno dzieci, jak i dorośli? Do takich produktów należy serek homogenizowany marki Rolmlecz. Polacy doceniają wyjątkowy smak kultowego „serka z krówką” i nieprzerwanie zapraszają go do swoich domów już od 46 lat. Poznajcie jego historię…
Kultowy „serek z krówką”
Marka Rolmlecz jest obecna na polskim rynku od lat 80-tych XX wieku. Najbardziej rozpoznawalnym produktem jest waniliowy serek homogenizowany, nazywany przez konsumentów „serkiem z krówką”. To właśnie ona wzbudza ogromną sympatię, a jej wizerunek jest nierozerwalnie związany z marką od 1974 roku. Od tamtej pory opakowanie przechodziło jedynie subtelne modyfikacje szaty graficznej, pozostając niemal niezmienione po dziś dzień. Kolorystyka oraz układ poszczególnych elementów dają serkowi rozpoznawalność.

Czytaj więcej: Serek z krówką – poznaj historię kultowego produktu marki Rolmlecz

Łapsy paluszki

Środa, 15 lipiec 2020 11:24

lapsy paluszkiDo zgranej paczki Łapserdaków dołączyła absolutna nowość – pyszne Łapsowe paluszki z dodatkiem soli. Idealne na lato, jako delikatna w smaku przekąska. Te ponadczasowe solone paluszki łączą wszystkie pokolenia smakowitym chrupaniem. Dla dorosłych są wspomnieniem dzieciństwa, a dla najmłodszych domowników stanowią atrakcyjną alternatywę dla popularnych słonych przekąsek. Wystarczy tylko wsadzić je do torebki lub plecaka i cieszyć się nimi przy każdej okazji.
Łapsy paluszki to gwarancja tradycyjnego smaku wspartego składnikami najwyższej jakości. Nie zawierają oleju palmowego, a do ich produkcji użyto mąki tylko od sprawdzonych polskich dostawców. Łapsowe paluszki cieszą wszystkich członków rodziny pięknym złocistym kolorem, idealną kruchością oraz precyzyjnie dobraną ilością soli.

Czytaj więcej: Łapsy paluszki

Smaczne sposoby na pieczonego łososia

Piątek, 26 czerwiec 2020 10:31

fjord postŁososiowi nie można odmówić – przede wszystkim tego, że jest niezwykle piękną rybą, ale i bardzo smaczną. Dobrze doprawiony i upieczony łosoś jest wygodną bazą do wszelkich szybkich przekąsek i dań. W obliczu nadchodzącego lata, to też okazja, aby po okresie domowej izolacji wrócić do nieco zdrowszych posiłków, które nie będą czasochłonne, a pozostaną pyszne.
Łosoś to jedna z tych ryb, które można przygotować stosunkowo łatwo, zapewniając sobie i rodzinie wartościowy i smaczny posiłek. Szczególnie warty uwagi jest pieczony łosoś, który po odpowiednim marynowaniu i wolnemu pieczeniu zyskuje niezwykle delikatną strukturę mięsa i zachowuje swoją charakterystyczną soczystość. Właściwy proces obróbki cieplnej ułatwia także wydobycie i podkreślenie aromatu ryby.

Czytaj więcej: Smaczne sposoby na pieczonego łososia

Szybki kontakt

  • Adres: ul. Bema 11, lok. 80, II piętro
    15-369 Białystok
  • Tel: 85 745 42 72
Jesteś tutaj: Strona główna Kuchnia