Wartościowa baza wiosennego menu
Wiosną chcemy poczuć się lekko. Stajemy się bardziej aktywni i więcej czasu spędzamy na dworze. Także nasze menu zwykle zmieniamy na lżejsze. Doskonałą bazą do jego skomponowania są makarony. Ich liczne kształty i rodzaje inspirują do przygotowania wiosennych sałatek, delikatnych dań głównych czy zup.
Makaron z łatwością połączymy z ulubionymi dodatkami: świeżymi warzywami i owocami, mięsem, rybą, owocami morza czy egzotycznymi przyprawami. Oprócz tysiąca inspiracji do przygotowania smacznych posiłków, makarony stanowią źródło cennych składników mineralnych, witamin z grupy B oraz wartościowej energii, której czasami brakuje nam w okresie wiosennego przesilenia.
Kiedy na dworze robi się cieplej chętnie korzystamy ze słońca za którym tęskniliśmy i więcej czasu spędzamy w ruchu, na świeżym powietrzu. Jednocześnie na dno szafy chowamy zimowe okrycia, wyjmując z niej ubrania lżejsze, bardziej kolorowe. Również w naszym menu dokonujemy wiosennej zmiany: stawiamy na potrawy lekkie i mniej rozgrzewające, za to coraz więcej jemy np. sałatek makaronowych, w których pojawiają się świeże nowalijki. Komponując jadłospis w ten sposób oraz zwiększając aktywność fizyczną, przygotowujemy się do nadejścia upragnionego lata.
Polskie jabłko w wersji egzotycznej
Crispy natural przedstawia dwa nowe egzotyczne smaki chrupiących chipsów jabłkowych: z sokiem z mango i z sokiem z ananasa. Przygotowane przy pomocy unikalnej technologii suszenia, która sprawia, że zachowują maksymalne ilości witamin, mikroelementów i błonnika pokarmowego. Bez konserwantów i dodatku cukrów. Pyszna i zdrowa przekąska dla dorosłych i dzieci.
Ty także tęsknisz za latem? A gdyby tak zafundować sobie odrobinę lata w środku zimy? Suszone chipsy z polskich jabłek z egzotycznym twistem to propozycja dla wszystkich, którzy tęsknią za wakacyjnymi smakami. Naturalnie słodki ananas oraz soczyste i aromatyczne mango w połączeniu z jabłkiem przywołują wspomnienia słonecznych dni. Nowe, chrupiące chipsy jabłkowe z sokiem z mango i z sokiem z ananasa to smaczna i zdrowa przekąska pełna witamin i składników odżywczych.
Zadbaj o siebie z Łowiczem
Marka Łowicz wprowadziła do swojej linii dżemów 100% z owoców z funkcją prozdrowotną dwa nowe, unikalne warianty – wspomagający procesy antyoksydacyjne 100% z owoców Pigwowiec z acerolą oraz wspierający witalność 100% z owoców Dereń z acerolą. Połączenie roślin znanych z cennych dla zdrowia właściwości z acerolą sprawia, że oba produkty stanowią wartościowe źródło witaminy C. To kolejne propozycje marki, które nie tylko doskonale smakują, ale też zawierają składniki wspierające funkcje naszego organizmu.
Jesteśmy coraz bardziej świadomi, że aby cieszyć się zdrowiem i witalnością należy prowadzić zdrowy tryb życia oparty na regularnych, prawidłowo skomponowanych posiłkach, codziennej dawce ruchu oraz zachowaniu balansu pomiędzy pracą i odpoczynkiem. Dlatego zwracamy coraz większą uwagę na to, co znajduje się na naszych talerzach i chętnie sięgamy po produkty, które nie tylko dobrze smakują, ale też służą dobremu samopoczuciu. Nie ma wątpliwości, że najbardziej wartościowe są te bogate w witaminy oraz inne, cenne składniki odżywcze, pochodzące z naturalnych źródeł, m.in. owoców, warzyw oraz innych produktów roślinnych.
Dla wszystkich, którzy starają się dbać o siebie każdego dnia marka Łowicz przygotowała 2 nowe smaki dżemów 100% z owoców prozdrowotnych – Pigwowiec i Dereń. Oba powstały na bazie roślin znanych i cenionych za swoje korzystne dla zdrowia właściwości, dzięki czemu każdy z nich wspomaga konkretną funkcję organizmu. 100% z owoców Dereń z acerolą wspiera witalność, czyli naszą energię i dobre samopoczucie, a 100% z owoców Pigwowiec z acerolą - procesy antyoksydacyjne, ułatwiając walkę z wolnymi rodnikami.