Grill chrupie się z ogórkiem
Nie ma to jak grill! Wyczekując go każdy planuje dokładnie jakie przygotować potrawy i przekąski, na co będzie miał ochotę i co najważniejsze – jak sprawić, żeby goście poczuli radość ze wspólnego grillowania. Dlatego żadne spotkanie przy smacznym grillowaniu nie może się odbyć bez odpowiednio chrupiących ogórków. A najlepszy smak gwarantuje oczywiście Krakus!
Wspólne chrupanie przy grillu – gwarancja smaku i dobrej zabawy!
Beztroskie chwile z najbliższymi, wśród przyjaciół i znajomych, zabawa, muzyka i pyszne jedzenie – nie ma nic lepszego niż korzystanie z letniej pogody przy stole bogatym w świeże warzywa, owoce oraz specjały z grillowego rusztu. Wyjątkowość takich spotkań może podkręcić wspólne chrupanie! Przy grillowym stole najlepiej chrupie się ogórkowe przysmaki – z przyprawami, kwaśne lub pikantne.
Nie ma grilla bez Mosso
W powietrzu czuć już lato, a to nic innego, jak początek sezonu grillowego. Długie wieczory w towarzystwie przyjaciół i oczywiście niebanalnych potraw z grilla. Masz ochotę w tym roku zapewnić znajomym prawdziwą ucztę smaków? Mamy dla Ciebie propozycje, które z pewnością spotkają się z uznaniem gości.
Kanapka z grillowanym boczkiem
Nie ma nic tak prostego, a zarazem lubianego przez wszystkich jak kanapka. A co gdyby ją wpleść w menu grillowe? Przygotowanie tej potrawy nie zajmie Ci więcej niż pół godziny. Zacznij od przygotowania warzyw i dodatków, takich jak papryka, sałata, rukola, ser żółty (ostateczny wybór należy do Ciebie). Następnie przejdź do grillowania boczku, tak aby z obu stron uzyskał piękny złoty kolor. W międzyczasie podpiekaj delikatnie kromki chleba. Złóż wszystkie składniki w wyborną kanapkę i dodaj ulubiony sos – strzałem w dziesiątkę będzie Sos Burgerowy od Mosso z dużą zawartością ogórka konserwowego.
Pomysł na zdrowy obiad
Gotowanie na parze to trend nieustępujący z naszych jadłospisów. Cenimy jego funkcjonalność – dzięki przygotowywaniu potraw w ten sposób, produkty takie jak warzywa czy mięso tracą zdecydowanie mniej wartości odżywczych w porównaniu do tych gotowanych w wodzie czy smażonych na rozgrzanym oleju.
Posypując dania na parze orzechami lub pestkami wzbogacamy je o dodatkowe witaminy i minerały. To także sposób na kuchnię w stylu fit, dlatego zachęcamy do wypróbowania jednego z naszych przepisów. Sprawdź, który najbardziej przypadnie Ci do gustu i chwyć po bambusowy koszyczek!