Gofry w wersji fit
- Poniedziałek, 14 maj 2018 12:46
Gofrom z bitą śmietaną, przetworzonymi owocami i karmelowym sosem w tym sezonie mówimy stanowcze nie. Stawiamy na zdrową alternatywę - w wiosennej wersji - z aromatycznymi szparagami. Z gofrownicą MPM MGO-31M możemy robić je każdego dnia we własnym domu.
Jaglane gofry z dodatkiem szpinaku i siemienia lnianego to witaminowy strzał w dziesiątkę. Z dodatkiem sezonowych warzyw tworzą niezwykłe danie, które może pozytywnie uzależnić.
Składniki na ciasto: pół szklanki mleka, pół szklanki wody, jajko, 2 łyżki mąki jaglanej (można przy pomocy silnego malaksera zmielić kaszę jaglaną), garść szpinaku baby, łyżka nasion siemienia lnianego, szczypta soli, szczypta pieprzu.
Dodatki: 2 jajka, szparagi, pomidory lub inne ulubione warzywa, świeża bazylia i koper, kiełki, np. rzodkiewki (lub inne pikantne), 2 łyżki octu, pół łyżeczki soli, olej do posmarowania gofrownicy.
Wykonanie: Mleko, wodę jajko, mąkę i szpinak zmiksuj. Dodaj siemię lniane, sól, pieprz. Wymieszaj. Odstaw na 15 minut. Pędzelkiem nasmaruj górną i dolną płytę grzejną olejem. Zamknij gofrownicę włącz do prądu i gdy zaświeci się zielone światełko, przy pomocy specjalnej nakładki i dozownika wlej porcję ciasta. Ciasto nie może być bardzo gęste. W razie gdyby takie było, to rozcieńcz je mlekiem. Piecz masę przez 7 minut unikając otwierania urządzenia przed czasem.
Czas na dodatki. Przygotuj jajka poszetowe. W tym celu zagotuj w niewielkim garnku wodę, dodaj ocet i sól. Jajka pojedynczo wbij ostrożnie do miseczki. Przy pomocy rózgi utwórz wir w garnku i w niego wlej ostrożnie 1 jajko. Gotuj je ok. 2 minuty.
Szparagi pokrój i zblanszuj w wodzie po jajkach. Awokado przekrój na pół, pozbądź się skórki oraz pestki. Pokrój. Ułóż w miseczkach gofrowych awokado i jajko (natnij je, aby wypłynęło żółtko). Dodaj ulubione warzywa i ciesz się smakiem doskonałych, wytrawnych, gofrów. Pamiętaj, że najlepiej smakują w towarzystwie.
Technologiczny niezbędnik
Z nową gofrownicą MGO-31M każdy będzie mógł włączyć gościnność w swoim domu. Technologia Piramid system pozwala w kilka chwil przygotować 4 porcje trójkątnych smakołyków, a płyta ze stali nierdzewnej pokryta nieprzywierającą powłoką, dba o to, aby wypieki z łatwością odchodziły od formy. Precyzyjny system dozowania i rozprowadzania masy sprawia, że spływa ona po stożkowych płytach i nie wylewa się podczas pieczenia. Dzięki przemyślanym rozwiązaniom nie marnuje się nawet najmniejsza ilość ciasta, które dozowane jest z dużą dokładnością. Co więcej, urządzenie, wyposażono w lampkę kontrolną stanu pracy oraz termostat, który w rzeczywistym czasie reguluje temperaturę. Przygotowywanie gofrów w takim wydaniu może być interesującą atrakcją dla najmłodszych i świetnie sprawdzi się podczas kuchennych posiedzeń z przyjaciółmi.
Gofrownica MGO-31M pozwala cieszyć się niezwykłymi chwilami w gronie najbliższych. Niezależnie od okazji, pyszne gofry, będą idealnie pasować do domowej atmosfery. Nadszedł czas apetycznych spotkań i włączania gościnności.
Gofry w wersji fit
Gofrom z bitą śmietaną, przetworzonymi owocami i karmelowym sosem w tym sezonie mówimy stanowcze nie. Stawiamy na zdrową alternatywę - w wiosennej wersji - z aromatycznymi szparagami. Z gofrownicą MPM MGO-31M możemy robić je każdego dnia we własnym domu.
Jaglane gofry z dodatkiem szpinaku i siemienia lnianego to witaminowy strzał w dziesiątkę. Z dodatkiem sezonowych warzyw tworzą niezwykłe danie, które może pozytywnie uzależnić.
Składniki na ciasto: pół szklanki mleka, pół szklanki wody, jajko, 2 łyżki mąki jaglanej (można przy pomocy silnego malaksera zmielić kaszę jaglaną), garść szpinaku baby, łyżka nasion siemienia lnianego, szczypta soli, szczypta pieprzu.
Dodatki: 2 jajka, szparagi, pomidory lub inne ulubione warzywa, świeża bazylia i koper, kiełki, np. rzodkiewki (lub inne pikantne), 2 łyżki octu, pół łyżeczki soli, olej do posmarowania gofrownicy.
Wykonanie: Mleko, wodę jajko, mąkę i szpinak zmiksuj. Dodaj siemię lniane, sól, pieprz. Wymieszaj. Odstaw na 15 minut. Pędzelkiem nasmaruj górną i dolną płytę grzejną olejem. Zamknij gofrownicę włącz do prądu i gdy zaświeci się zielone światełko, przy pomocy specjalnej nakładki i dozownika wlej porcję ciasta. Ciasto nie może być bardzo gęste. W razie gdyby takie było, to rozcieńcz je mlekiem. Piecz masę przez 7 minut unikając otwierania urządzenia przed czasem.
Czas na dodatki. Przygotuj jajka poszetowe. W tym celu zagotuj w niewielkim garnku wodę, dodaj ocet i sól. Jajka pojedynczo wbij ostrożnie do miseczki. Przy pomocy rózgi utwórz wir w garnku i w niego wlej ostrożnie 1 jajko. Gotuj je ok. 2 minuty.
Szparagi pokrój i zblanszuj w wodzie po jajkach. Awokado przekrój na pół, pozbądź się skórki oraz pestki. Pokrój. Ułóż w miseczkach gofrowych awokado i jajko (natnij je, aby wypłynęło żółtko). Dodaj ulubione warzywa i ciesz się smakiem doskonałych, wytrawnych, gofrów. Pamiętaj, że najlepiej smakują w towarzystwie.
Technologiczny niezbędnik
Z nową gofrownicą MGO-31M każdy będzie mógł włączyć gościnność w swoim domu. Technologia Piramid system pozwala w kilka chwil przygotować 4 porcje trójkątnych smakołyków, a płyta ze stali nierdzewnej pokryta nieprzywierającą powłoką, dba o to, aby wypieki z łatwością odchodziły od formy. Precyzyjny system dozowania i rozprowadzania masy sprawia, że spływa ona po stożkowych płytach i nie wylewa się podczas pieczenia. Dzięki przemyślanym rozwiązaniom nie marnuje się nawet najmniejsza ilość ciasta, które dozowane jest z dużą dokładnością. Co więcej, urządzenie, wyposażono w lampkę kontrolną stanu pracy oraz termostat, który w rzeczywistym czasie reguluje temperaturę. Przygotowywanie gofrów w takim wydaniu może być interesującą atrakcją dla najmłodszych i świetnie sprawdzi się podczas kuchennych posiedzeń z przyjaciółmi.
Gofrownica MGO-31M pozwala cieszyć się niezwykłymi chwilami w gronie najbliższych. Niezależnie od okazji, pyszne gofry, będą idealnie pasować do domowej atmosfery. Nadszedł czas apetycznych spotkań i włączania gościnności.