Zdrowy Białystok

Niedziela, 24 11 07:35

Ostatnia modyfikacja:niedziela, 24 11 2024

Lubella Pełne Ziarno szybko znika

lubellapelneziarnoPełnoziarniste makarony przekonują do siebie coraz większe grono smakoszy, a będzie tych wielbicieli jeszcze więcej! Teraz makarony Pełne Ziarno od Lubelli mają nowy, delikatniejszy smak, który zachwyci nie tylko fanów makaronów pełnoziarnistych, ale także tych, którzy swoją przygodę  z tym smakiem dopiero rozpoczynają. W nowej, lepszej odsłonie Pełnego Ziarna od Lubelli znajduje się kilka wariantów, wśród których każdy znajdzie coś dla siebie.
Delikatniejszy smak, jaśniejszy kolor
Lubella Pełne Ziarno zmienia się – od teraz makarony Pełne Ziarno od Lubelli mają nowy, lepszy smak, a po ugotowaniu makaron jest jaśniejszy. W czym tkwi sekret Pełnego Ziarna od Lubelli? Makaron Lubella Pełne Ziarno ma teraz jeszcze cieńszą strukturę, co powoduje, że jest delikatniejszy. Cała tajemnica lepszego, delikatniejszego smaku tkwi w doskonałej jakości zbożu oraz specjalnym sposobie mielenia ziaren, a Lubella zna się na tym jak nikt inny. Ma ponad 130 lat doświadczenia i tradycji, a młyn Lubelli w Lublinie należy do najnowocześniejszych w Europie. Nic więc dziwnego, że kiedy tylko na stole pojawi się danie z Lubella Pełne Ziarno – od razu szybko znika!
Zboże, minerały, energia
Lubella Pełne Ziarno to niezmiennie źródło tych samych niezbędnych  minerałów oraz gwarancja 100% naturalnych składników. Makarony od Lubelli zawiera węglowodany, które mogą wpływać na uzupełnienie glikogenu w tkance mięśniowej. Są też źródłem białka, które może mieć pozytywny wpływ na prawidłowe funkcjonowanie mózgu, a także przyczyniać się do wzrostu masy mięśniowej i pomagać w jej utrzymaniu. W makaronach pełnoziarnistych od Lubelli znajdziemy również wiele cennych minerałów takich jak żelazo, miedź, fosfor czy mangan. Jest też błonnik, który może pomóc w oczyszczaniu organizmu, nabieraniu energii i sił do działania.
7 wariantów w jeszcze smaczniejszej odsłonie
Lubella Pełne Ziarno z nowym, lepszym smakiem to aż 7 propozycji, wśród których każdy znajdzie coś dla siebie. W nowej odsłonie dostępne są makarony spaghetti, penne, kokardki oraz gniazda i świderki –  w nowym, delikatniejszym wydaniu będziemy mogli spróbować ich w 3 wersjach – z pszenicy, z dodatkiem orkiszu lub żyta.
Przepisy z nowym pełnym ziarnem od Lubelli

Spaghetti w kremowym sosie z bobem i szynką parmeńską
Składniki na 2 porcje: 200 g makaronu Lubella Pełne Ziarno Spaghetti, 300 g bobu, 120 g boczku w kawałkach, 100 g serka mascarpone, łyżka oleju rzepakowego, szczypta pieprzu, natka pietruszki do dekoracji.
Przygotowanie: Makaron Lubella Pełne Ziarno Spaghetti gotujemy w osolonej wodzie według wskazówek na opakowaniu. Odcedzając, zostawić 1/2 szklanki wody. Ugotować bób, ostudzić i obrać. Na rozgrzanym oleju podsmażyć boczek, dodać ser mascarpone i podlać wodą z gotowania makaronu. Dodać bób, makaron Lubella Pełne Ziarno i gotować, aż sos lekko zgęstnieje. Doprawić szczyptą pieprzu. Przed podaniem posypać natką pietruszki.

Świdry z wędzonym łososiem i koperkiem
Składniki na dwie porcje: 150 g makaronu Lubella Pełne Ziarno Świdry, 200 g wędzonego łososia, pół cebuli, łyżeczka masła, 2 łyżki oliwy z oliwek, 100 ml śmietany 30 proc., koperek, cytryna, świeżo zmielony pieprz, sól.
Przygotowanie: Makaron Lubella Pełne Ziarno Świdry gotujemy w osolonej wodzie według wskazówek na opakowaniu. Na patelni rozgrzewamy oliwę wraz z masłem. Dodajemy drobno poszatkowaną cebulę i podsmażamy chwilę. Dorzucamy drobno pokrojonego wędzonego łososia. Smażymy kilka minut, doprawiamy świeżo zmielonym pieprzem. Po chwili skrapiamy sokiem z połowy cytryny, posypujemy drobno posiekanym koperkiem i wlewamy śmietanę. Dodajemy makaron Lubella Pełne Ziarno Świdry i całość mieszamy ok. 1 min. Przed podaniem możemy posypać dodatkową porcją koperku. Podajemy z cząstką cytryny.

Szybki kontakt

  • Adres: ul. Bema 11, lok. 80, II piętro
    15-369 Białystok
  • Tel: 85 745 42 72
Jesteś tutaj: Strona główna Kuchnia Lubella Pełne Ziarno szybko znika