W dobrej Formie
- Wtorek, 12 luty 2019 12:01
Krótka karta menu. Tylko i wyłącznie świeże produkty. Dania zmieniające się wraz z porami roku. Restauracja Forma w Operze Podlaskiej zaprasza na dania kuchni polskiej, w nowoczesnej interpretacji.
Restauracja Forma to kulinarna przystań w miejscu, które w krótkim czasie stało się sercem kultury w północno-wschodniej Polsce. To miejsce dla osób, które cenią sobie poznawanie nowych smaków i wysoką jakość produktów. To także przystań dla tych, którzy chcą się schować przed pędzącym światem, by zażyć rozkoszy podniebienia.
- W naszej restauracji dominuje sezonowa, nowoczesna kuchnia polska tworzona z lokalnych produktów – mówi Dominika Czarnecka, dyrektor restauracji Forma w Białymstoku. - W karcie są dania z różnych typów mięs: wołowiny, wieprzowiny, ryb, ale też dziczyzny, czy kaczki i gęsi. Dania dla dzieci, wegan, czy osób na diecie bezglutenowej przygotowywane są spoza karty i na bieżąco.
Alkohole podawane w Restauracji Forma, to tzw. półka wysoka. Królem jest japońska whisky Yamazaki, która jest uznana za najlepszą na świecie. Znajdą tu coś dla siebie miłośnicy koniaków, brandy, czy win z różnych zakątków świata. Za barem pracują fachowcy, którzy bez problemu skomponują kolorowy koktajl.
- Nowością w naszej restauracji są zestawy lunchowe. Serwujemy je od poniedziałku do piątku w godzinach od 12.00 do 16.00 – dodaje Dominika Czarnecka.
Restauracja Forma to idealne miejsce zarówno na biznes lunch, rodzinny obiad czy popołudniową kawę z przyjaciółmi. Świetnie udają się tutaj targi, firmowe bankiety czy przyjęcia rodzinne i okolicznościowe uroczystości.
- Jesteśmy bardzo dumni, że Restauracja Forma powtórzyła swój sukces sprzed dwóch lat i po raz trzeci znalazła się w Żółtym Przewodniku Gault&Millau Polska 2019. Nasz lokal w ocenie inspektorów G&M otrzymał 12 punktów na 20 możliwych, co oznacza, że jest jedną z najlepszych restauracji w Białymstoku – mówi dyrektor restauracji Forma.
Oprac. MB, Fot. Restauracja Forma