Kawa w wielkomiejskim stylu
- Czwartek, 31 styczeń 2019 10:58
Marka Nivona prezentuje nową serię ekspresów CafeRomatica z serii 7. To świeża odsłona znanej już użytkownikom klasyki. Cztery modele popularnej ,,siódemki” zyskały nowy design i technologie pozwalające na prawdziwy relaks podczas kawowego rytuału.
Affogatto Nowy Jork
Składniki: 150 ml kawy Americano, gałka lodów o smaku słonego karmelu, starte orzechy macadamia do posypki.
Przygotowanie: Do kieliszka od martini wlewamy 150 ml kawy Americano przygotowanej w ekspresie Nivona. Następnie dodajemy gałkę lodów o smaku słonego karmelu, a całość posypujemy świeżo startymi orzechami macadamia.
Sencha Coffee Tokio
Składniki: 150 ml mocnego naparu z senchy, 40 ml espresso, 20 ml syropu różanego.
Przygotowanie: Napar z senchy przygotuj w szklance o pojemności około 200 ml. Do gorącego naparu dolej espresso. Mieszankę uzupełnij esencjonalnym syropem z róży i wymieszaj.
Brazylijskie Cappuccino
Składniki: 2 łyżeczki masła z orzechów brazylijskich, łyżeczka miodu najlepiej akacjowego, espresso, spienione mleko.
Przygotowanie: Do szklanki dodajemy składniki w następującej kolejności: masło orzechowe z orzechów brazylijskich, miód, cappuccino. Przed wypiciem wszystko dokładnie mieszamy.
Warszawska Wuzetka
Składniki: podwójne espresso, spienione mleko, bita śmietana.
Przygotowanie: Do szklanki o pojemności 150 ml wlewamy podwójne espresso przygotowane w ekspresie Nivona. Do kawy dodajemy spienione mleko, a przygotowaną kompozycję dekorujemy bitą śmietaną.