Wakacyjne grillowanie
- Czwartek, 09 sierpień 2018 17:04
Kolejny wakacyjny weekend przed nami. Czeka nas grillowy wieczór, podczas którego będziemy celebrować wspólne chwile z rodziną i przyjaciółmi. Tym razem, zamiast klasycznych potraw z rusztu proponujemy domowe burgery z soczystą siekaną wołowiną, ogórkami i chrzanem. Ta forma letniego dania nada wyjątkowy charakter grillowemu menu i z pewnością zachwyci wszystkich gości.
Składniki (4 porcje): 4 łyżki chrzanu Krakus, 8 ogórków korniszonych z czosnkiem Kraku, 440 g wołowiny, 4 bułki, 4 liscie sałaty, oliwa z oliwek, szczypta soli i pieprzu.
Przygotowanie: Wołowinę drobno posiekać nożem, dodać 1 łyżkę oliwy, doprawić solą oraz pieprzem i wyrobić. Z mięsa uformować kotlety wielkości bułki i zgrillować. Bułki przekroić na pół, wnętrze lekko posmarować pozostałą oliwą i przez chwilę ułożyć na grillu, aby bułki nabrały temperatury. Potem, układać kolejno: sałatę, burgera, po łyżce chrzanu Krakus oraz plastry ogórków korniszonów z czosnkiem, również od Krakusa.