Zdrowy Białystok

Wtorek, 19 03 10:29

Ostatnia modyfikacja:wtorek, 19 03 2024

Smak domowych chwil

Lubella Jajeczna pomidorowa3Chwile spędzane z najbliższymi przy wspólnym stole z pewnością każdemu z nas kojarzą się z ciepłem i delikatnością. To czas, kiedy pielęgnujemy rodzinne więzi oraz tradycje, dzielimy się miłością i oczywiście pysznymi potrawami, w które wkładamy całe serce. Podczas rodzinnych posiłków nie może zabraknąć zup. Warto dodać do nich nową, delikatną Lubellę Jajeczną, która przywoła smaki dzieciństwa.
Domowe zupy najlepiej komponują się z delikatnym, jajecznym makaronem, którego smak przywołuje ciepłe chwile spędzane przy wspólnym, rodzinnym stole. Czasem każdy z nas pragnie powrócić do znanych, domowych potraw, smaków i zapachów. Teraz można to zrobić w prosty sposób. Istnieje bowiem sprawdzone rozwiązanie, które sprawi, że nasze posiłki, a zwłaszcza zupy będą smakować jak te z czasów dzieciństwa! Wystarczy sięgnąć po nową Lubellę Jajeczną 5 jaj.
Nowy makaron jajeczny do Lubelli smakuje i wygląda jak domowy. Jak to możliwe? Sekret tkwi w dodaniu do makaronu 5 jaj oraz trzykrotnym wałkowaniu ciasta. Wszystko to sprawia, że Lubella Jajeczna 5 Jaj jest niezwykle delikatna i smakuje jak makaron domowy. Przekonali się o tym konsumenci, którzy mieli okazję spróbować nowej propozycji od Lubelli.
79% z nich uważa, że nowy makaron jajeczny od Lubelli jest delikatny jak domowy, 78% przyznało, że wygląda jak domowy, a 73% stwierdziło, że smakuje jak domowy. Ponadto 86% uważa, że makaron jajeczny od Lubelli pasuje do rosołu.
Nowy makaron jajeczny od Lubelli jest idealnym dopełnieniem pysznych, domowych zup. W szczególności pasuje do uwielbianego przez wszystkich rosołu, ale także z powodzeniem sprawdzi się w wielu innych domowych zupach, takich jak na przykład: pomidorówka, grzybowa czy owocowa. Do wyboru mamy także różne kształty makaronu: nitki krajankę i wstążki. Ponadto nowa Lubella Jajeczna 5 Jaj dostępna jest w dwóch różnych opakowaniach: poręcznym 250g oraz rodzinnej paczce 400g. To jednak nie wszystko! Makaron typu nitki ułożony jest w opakowaniu w wygodny sposób,  dzięki czemu mamy pewność, że się nie pokruszy i będzie taki, jaki lubimy najbardziej.

Pomidorowa z pomarańczą, ziołami i makaronem wstążki

Składniki: 200 g makaronu Lubella Jajeczna 5 jaj wstążki, pół cebuli czosnkowej, łyżka oliwy, 3 dojrzałe pomidory malinowe, szklanka passaty pomidorowej, 800 ml bulionu warzywnego, sok wyciśnięty z pomarańczy, pęczek natki pietruszki, zioła: 3 gałązki świeżej bazylii i bazylii cytrynowej, przyprawy: sól, pieprz, słodka i ostra papryka mielona, starta skórka z pomarańczy.
Sposób przygotowania: Pomidory sparz wrzątkiem, obierz ze skórki i pokrój w dużą kostkę. Cebulę pokrój w kosteczkę i w garnku zeszklij na oliwie. Dodaj pokrojone pomidory i przyprawy. Wlej passatę i sok pomarańczowy, duś 5 minut. Zalej bulionem i gotuj 20 minut. Pod koniec dodaj posiekane zioła i przyprawy. Zagotuj 2 l osolonej wody, dodaj makaron Lubella Jajeczna 5 jaj i gotuj 9 minut. Przed podaniem posyp całość startą skórką z pomarańczy.

Lubella Jajeczna rosol1Podkręcony rosół z kurczaka z mini pulpecikami

Składniki: 2,5 kg kurczaka, warzywa: 3 marchewki, 2 pietruszki, por, cebula, ćwiartka selera, przyprawy: ziele angielskie, pieprz, sól, liście laurowe, 2 gałązki świeżego lubczyku, bułka, mleko
jajko.
Sposób przygotowania:
Rosół: Wykrój z kurczaka piersi. Pozostałe mięso opłucz, włóż do garnka, zalej zimną (koniecznie zimną, inaczej rosół nie będzie klarowny) wodą i zagotuj na średnim ogniu. Po zagotowaniu zmniejsz ogień do minimum i zszumuj wywar. Dodaj przyprawy, uchyl przykrywkę i gotuj około 2 godziny. Po tym czasie obierz warzywa, a cebulę opal nad ogniem i włóż do rosołu. Kiedy rosół zacznie wrzeć, zmniejsz ogień do minimum i gotuj na małym ogniu przez kolejne 2 godziny. Podawaj z pulpecikami i makaronem.
Pulpeciki: Kajzerkę namocz w mleku, odciśnij i zmiel w maszynce do mielenia. Piersi również zmiel i połącz z bułką, jajkiem, solą, pieprzem i wyrób na gładką i kleistą masę. Uformuj małe pulpeciki. Kulki mięsa włóż 7 minut przed końcem gotowania się rosołu.

Smak domowych chwil

Chwile spędzane z najbliższymi przy wspólnym stole z pewnością każdemu z nas kojarzą się z ciepłem i delikatnością. To czas, kiedy pielęgnujemy rodzinne więzi oraz tradycje, dzielimy się miłością i oczywiście pysznymi potrawami, w które wkładamy całe serce. Podczas rodzinnych posiłków nie może zabraknąć zup. Warto dodać do nich nową, delikatną Lubellę Jajeczną, która przywoła smaki dzieciństwa!

Domowe zupy najlepiej komponują się z delikatnym, jajecznym makaronem, którego smak przywołuje ciepłe chwile spędzane przy wspólnym, rodzinnym stole. Czasem każdy z nas pragnie powrócić do znanych, domowych potraw, smaków i zapachów. Teraz można to zrobić w prosty sposób. Istnieje bowiem sprawdzone rozwiązanie, które sprawi, że nasze posiłki, a zwłaszcza zupy będą smakować jak te z czasów dzieciństwa! Wystarczy sięgnąć po nową Lubellę Jajeczną 5 jaj.

Makaron delikatny jak domowy

Nowy makaron jajeczny do Lubelli smakuje i wygląda jak domowy. Jak to możliwe? Sekret tkwi w dodaniu do makaronu 5 jaj oraz trzykrotnym wałkowaniu ciasta. Wszystko to sprawia, że Lubella Jajeczna 5 Jaj jest niezwykle delikatna i smakuje jak makaron domowy. Przekonali się o tym konsumenci, którzy mieli okazję spróbować nowej propozycji od Lubelli.

79% z nich uważa, że nowy makaron jajeczny od Lubelli jest delikatny jak domowy, 78% przyznało, że wygląda jak domowy, a 73% stwierdziło, że smakuje jak domowy. Ponadto 86% uważa, że makaron jajeczny od Lubelli pasuje do rosołu.

Różnorodność kształtów

Nowy makaron jajeczny od Lubelli jest idealnym dopełnieniem pysznych, domowych zup. W szczególności pasuje do uwielbianego przez wszystkich rosołu, ale także z powodzeniem sprawdzi się w wielu innych domowych zupach, takich jak na przykład: pomidorówka, grzybowa czy owocowa. Do wyboru mamy także różne kształty makaronu: nitki krajankę i wstążki. Ponadto nowa Lubella Jajeczna 5 Jaj dostępna jest w dwóch różnych opakowaniach: poręcznym 250g oraz rodzinnej paczce 400g. To jednak nie wszystko! Makaron typu nitki ułożony jest w opakowaniu w wygodny sposób, dzięki czemu mamy pewność, że się nie pokruszy i będzie taki, jaki lubimy najbardziej.

 

 

Pomidorowa z pomarańczą, ziołami i makaronem wstążki

 

Składniki: 200 g makaronu Lubella Jajeczna 5 jaj wstążki, pół cebuli czosnkowej, łyżka oliwy, 3 dojrzałe pomidory malinowe, szklanka passaty pomidorowej, 800 ml bulionu warzywnego, sok wyciśnięty z pomarańczy, pęczek natki pietruszki, zioła: 3 gałązki świeżej bazylii i bazylii cytrynowej, przyprawy: sól, pieprz, słodka i ostra papryka mielona, starta skórka z pomarańczy.

Sposób przygotowania: Pomidory sparz wrzątkiem, obierz ze skórki i pokrój w dużą kostkę. Cebulę pokrój w kosteczkę i w garnku zeszklij na oliwie. Dodaj pokrojone pomidory i przyprawy. Wlej passatę i sok pomarańczowy, duś 5 minut. Zalej bulionem i gotuj 20 minut. Pod koniec dodaj posiekane zioła i przyprawy. Zagotuj 2 l osolonej wody, dodaj makaron Lubella Jajeczna 5 jaj i gotuj 9 minut. Przed podaniem posyp całość startą skórką z pomarańczy.

 

 

Podkręcony rosół z kurczaka z mini pulpecikami

 

Składniki: 2,5 kg kurczaka, warzywa: 3 marchewki, 2 pietruszki, por, cebula, ćwiartka selera, przyprawy: ziele angielskie, pieprz, sól, liście laurowe, 2 gałązki świeżego lubczyku, bułka, mleko

jajko.

Sposób przygotowania:

Rosół: Wykrój z kurczaka piersi. Pozostałe mięso opłucz, włóż do garnka, zalej zimną (koniecznie zimną, inaczej rosół nie będzie klarowny) wodą i zagotuj na średnim ogniu. Po zagotowaniu zmniejsz ogień do minimum i zszumuj wywar. Dodaj przyprawy, uchyl przykrywkę i gotuj około 2 godziny. Po tym czasie obierz warzywa, a cebulę opal nad ogniem i włóż do rosołu. Kiedy rosół zacznie wrzeć, zmniejsz ogień do minimum i gotuj na małym ogniu przez kolejne 2 godziny. Podawaj z pulpecikami i makaronem.

Pulpeciki: Kajzerkę namocz w mleku, odciśnij i zmiel w maszynce do mielenia. Piersi również zmiel i połącz z bułką, jajkiem, solą, pieprzem i wyrób na gładką i kleistą masę. Uformuj małe pulpeciki. Kulki mięsa włóż 7 minut przed końcem gotowania się rosołu.

Szybki kontakt

  • Adres: ul. Bema 11, lok. 80, II piętro
    15-369 Białystok
  • Tel: 85 745 42 72
Jesteś tutaj: Strona główna Kuchnia Smak domowych chwil