Zdrowy Białystok

Niedziela, 28 04 00:55

Ostatnia modyfikacja:niedziela, 28 04 2024

Otwarcie sklepu firmowego Kabo w Białymstoku

kabosklepgajowaWraz z nadejściem wiosny rozpoczyna się sezon grillowania. Tradycyjnie na ruszcie królują wtedy przede wszystkim różnego rodzaju mięsiwa. Podpowiadamy gdzie i jakie mięso kupić oraz jak je właściwie przygotować, by zachwycało smakiem.
Jakie mięso na grilla
Grillować można właściwie każdy rodzaj mięsa. Najczęściej jednak na ruszcie lądują: karkówka, żeberka, boczek, szynka, mięso z kurczaka – filety, udka i skrzydełka, a także wyroby gotowe, czyli różnego rodzaju kiełbasy oraz kaszanka. Bardzo popularne są także mięsno-warzywne szaszłyki oraz różnego rodzaju warzywa.
Oczywiście podstawą smacznego grilla jest dobrej jakości mięso i jego przetwory. Po takie warto wybrać się do sklepu firmowego Zakładu Mięsnego Kabo z Choroszczy. W ofercie Kabo znajdziemy zarówno świeże mięso wieprzowe i drobiowe, jak i szeroki wybór garmażeryjnych produktów własnych firmy. Wszystkie charakteryzują się wysoką jakością oraz świeżością.
- Wiosna oficjalnie rozpoczyna sezon grillowy – mówi Wojciech Ciborowski, wiceprezes Zakładu Mięsnego Kabo w Choroszczy. - W naszym sklepie pojawia się wtedy więcej produktów grillowych, zarówno surowych mięs, jak i gotowych – wcześniej zamarynowanych i przyprawionych - karkówka, boczek, skrzydełka oraz różnego rodzaju kiełbaski. Wszystkie produkty dostępne są na bieżąco, podobnie jak cały asortyment wędlin i garmażerki.
Jak przygotować mięso na grilla
Jeśli jednak zdecydujemy się kupić mięso nieprzyprawione bardzo ważnym elementem w jego przygotowywaniu jest marynata. Sprawi ona, że mięso będzie aromatyczne, a co za tym idzie wyjątkowo smaczne i soczyste. Oczywiście bez problemu kupimy gotowe mieszanki do przygotowania marynaty ale możemy też przygotować ją sami, według własnych upodobań smakowych. Podstawę marynaty stanowi olej lub oliwa z oliwek, jogurt lub kefir oraz jakiś kwaśny dodatek - sok z cytryny, ocet balsamiczny lub wino. Do tego, w zależności czy mięso ma być bardziej lub mniej pikantne, dodajemy oczywiście przyprawy, zioła, czosnek, musztardę oraz sól. Możemy również dodać odrobinę miodu (np. do żeberek), wtedy mięso nabierze wyjątkowego smaku.
Nowy sklep Kabo w Białymstoku
Grill zaplanowany. Czas na zakupy. By zaopatrzyć się w dobrej jakości mięso polecamy zakupy w sklepie Kabo. Dotychczas na takie sprawunki trzeba było udać się do Choroszczy. Już teraz sklep firmowy Zakładu Mięsnego Kabo jest także w Białymstoku! Znajduje się na ryneczku przy ul. Gajowej 68/4 lok. 29, na osiedlu Dziesięciny II. Jego zaletą są ceny.
- U nas klienci kupują bez pośredników, dlatego możemy pozwolić sobie na nieco niższe ceny, niż gdzie indziej. Gwarantujemy naszym klientom najlepszą jakość i świeżość produktów – dodaje Wojciech Ciborowski.
Tekst i fot. MB
Mięso, wędliny, garmażerka. Świeże, smaczne, w atrakcyjnych cenach. Sklep firmowy Zakładu Mięsnego Kabo nareszcie także w Białymstoku! Znajduje się na ryneczku przy ul. Gajowej 68/4 lok. 29, na osiedlu Dziesięciny II. Czynny jest w godz. 7.00-17.00 (od poniedziałku do piątku). W sobotę od godz. 7.00 do 14.00. Nr tel. do sklepu 607 163 183.

Szybki kontakt

  • Adres: ul. Bema 11, lok. 80, II piętro
    15-369 Białystok
  • Tel: 85 745 42 72
Jesteś tutaj: Strona główna Aktualności Otwarcie sklepu firmowego Kabo w Białymstoku