Piekielne trio od Roleski
- Czwartek, 30 lipiec 2020 11:28
Dla fanów ostrych doznań kulinarnych firma Roleski stworzyła specjalny zestaw sosów bardzo ostrych. W jego skład wchodzą trzy ogniste sosy z dodatkiem wyjątkowych papryczek – ghost pepper, carolina reaper oraz habanero.
Mieszkańcy Azji czy Ameryki Południowej nie wyobrażają sobie kuchni bez ostrych dodatków. Rosnąca liczba osób, które uwielbiają dania wywodzące się z tych rejonów sprawiła, że świat oszalał na punkcie pikantnych przypraw i sosów. Używamy ich dla smaku, nie tylko podczas zmagań kulinarnych, ale także przy okazji testów ostrości. Dlaczego pikantne jedzenie cieszy się popularnością? Uczucie palenia w ustach z czasem zaczyna zmieniać się w przyjemność, ponieważ nasz mózg na sygnały związane z pieczeniem i bólem reaguje uwalnianiem naturalnych środków przeciwbólowych, czyli endorfin. Firma Roleski posiada w swojej ofercie sosy bardzo ostre, dzięki którym poczujemy się tak, jak podczas prawdziwej meksykańskiej lub tajskiej uczty.
Ostre trio
Zestaw sosów bardzo ostrych Roleski został skomponowany w taki sposób, aby znalazły się w nim trzy sosy o różnym poziomie ostrości. Degustację warto rozpocząć od najłagodniejszego z piekielnego trio, czyli Roleski Habanero z wyczuwalną nutą BBQ. Kolejnym w skali ostrości jest sos Roleski Ghost Pepper o wyjątkowo egzotycznym składzie. Królem pikantności w zestawie jest sos Roleski Carolina Reaper, w którego składzie znaleźć można jedną z najostrzejszych papryczek świata. Z racji wysokiej skali ostrości, piekielne trio od Roleski to prawdziwe wyzwanie, któremu sprostają tylko odważni smakosze.
Zestaw sosów bardzo ostrych (Super Hot) dostępny jest w poręcznym opakowaniu, dzięki któremu możemy łatwiej przechowywać sosy Roleski i wygodnie zabrać je na grilla lub ognisko. Każdy z sosów sprawdzi się jako pikantne uzupełnienie wielu dań mięsnych i warzywnych w hiszpańskim lub meksykańskim stylu. Sosy dostępne są także osobno, dlatego po pierwszej degustacji możemy zdecydować, który poziom ostrości jest najlepszy dla nas.
Najostrzejszy Sos Roleski Carolina Reaper
Papryczka Carolina Reaper to prawdziwy żniwiarz ostrości. Do sosu Roleski dodał zaledwie 1,4% papryczki suszonej, a mimo to ostrość sosu Carolina Reaper trzykrotnie przebija ostrość jednego z najpopularniejszych ostrych sosów - Trinidad Scorpion od Roleski. Carolina Reaper świetnie sprawdzi się jako piekielnie ostry dodatek do szarpanej wołowiny lub burgera. Sos Carolina Reaper z linii sosów bardzo ostrych (Super Hot) od Roleski nie zawiera glutenu, konserwantów oraz GMO.
Drugie miejsce ostrości – Sos Roleski Ghost Pepper
Ghost Pepper to niepozorna papryczka, zwana również Nagą Jolokią. Do niedawna to właśnie ona znana była jako najostrzejsza papryczka na świecie. Sos Ghost Pepper od Roleski, który powstał z dodatkiem tej skromnej w swoim wyglądzie papryczki, zachwyca ostrością połączoną z egzotycznymi składnikami. W niepozornej buteleczce znajdziemy ananasa, imbir i curry. Sos idealnie sprawdzi się w towarzystwie dań z ryżu czy makaronu. Sos Ghost Pepper nie ma w swoim składzie ulepszaczy smaku ani glutenu, dlatego z powodzeniem odnajdzie się w kuchni każdego poskramiacza ostrości, który zwraca uwagę na prosty, choć niebanalny skład produktów.
Najłagodniejszy z najostrzejszych - Roleski Sos Habanero
Sos Habanero od Roleski to klasyczny sos BBQ wzmocniony ostrą, suszoną papryką habanero, która jest jedną z najpopularniejszych papryczek stosowanych w kuchni. Choć ten sos jest najłagodniejszy z całego zestawu i od niego warto rozpocząć degustację – nie oznacza to, że nie da on popalić kubkom smakowym. Sos Habanero sprawdzi się przy przyrządzaniu dań wędzonych, z grilla oraz jako marynata do czerwonego mięsa. Ten sos z linii sosów bardzo ostrych również jest wolny od GMO i konserwantów. Poleca się go wszystkim, którzy nie należą do przyprawowych mięczaków.
Zestaw sosów bardzo ostrych Roleski to piekielne trio stworzone na bazie najostrzejszych papryczek na świecie - Carolina Reaper, Ghost Pepper i Habanero. Ognisty smak poszczególnych składników zestawu sosów Roleski sprawi, że podniebienie zapłonie, a znane dotychczas potrawy już nigdy nie będą smakowały tak samo.