Zdrowy Białystok

Środa, 24 04 02:31

Ostatnia modyfikacja:środa, 24 04 2024

Kokosowe brownie

Lowicz czekodzem brownie1 1 Składniki (blaszka 20x20 cm): słoik czekodżemu Łowicz Wiśnia z belgijską czekoladą + 3 łyżki do posmarowania ciasta, 120 g oleju kokosowego nierafinowanego, 50 g cukru kokosowego, 50 g mąki kokosowej, 3 jajka, 1/3 szklanki kakao, szczypta soli.
Wykonanie: Kakao z olejem kokosowym umieść w garnuszku, podgrzej i mieszaj do całkowitego roztopienia, a następnie przelej do miski. Do miski przełóż czekodżem Łowicz Wiśnia z belgijską czekoladą. Czekoladową mieszankę przelej do miski z czekodżemem, wsyp cukier oraz mąkę, wbij jajka i wymieszaj - najlepiej rózgą, aż składniki się połączą. Ciasto wylej na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i wstaw do nagrzanego piekarnika na 180 stopni. Piecz ok. 22-25 min., a najlepiej do suchego patyczka. Po wystygnięciu wierzch posmaruj czekodżemem Łowicz Wiśnia z belgijską czekoladą.

Szybki kontakt

  • Adres: ul. Bema 11, lok. 80, II piętro
    15-369 Białystok
  • Tel: 85 745 42 72
Jesteś tutaj: Strona główna Kuchnia Kokosowe brownie